Fysiotherapie en Manuele Therapie in Groningen

Hoeveel Fysiotherapie en Manuele Therapie Praktijken zijn er in Groningen?

In de stad Groningen is zowel fysiotherapie als manuele therapie goed vertegenwoordigd.

Er zijn momenteel 89 fysiotherapiepraktijken in Groningen, met 227 fysiotherapeuten die werkzaam zijn (https://www.zorgkaartnederland.nl/fysiotherapiepraktijk/groningen).

Onder deze 227 fysiotherapeuten zijn tevens 44 fysiotherapeuten met een specialisatie als manueel therapeut (https://www.zorgkaartnederland.nl/fysiotherapeut/manueel-therapeut/groningen).

De bezettingsgraad van fysiotherapeuten in Groningen is dus zeer groot, helemaal als we dit in perspectief zetten. Indien we kijken naar het aantal supermarkten in Groningen, komen we uit op 49 supermarkten (http://www.supermarktindebuurt.nl/Groningen/). We zien dus dat er 1,8 maal zoveel fysiotherapiepraktijken als supermarkten zijn, een indrukwekkend gegeven!

Hoeveel fysiotherapiepraktijken zijn er per km² in Groningen?

Hier kunnen we enigszins meer zicht op krijgen als we gaan kijken naar de grootte van Groningen; 83,69 km²

Dit betekent:

1 fysiotherapie praktijk per 1,06 km², ofwel in een straal van 581 meter vind je 1 fysiotherapie praktijk in Groningen.
1 supermarkt per  1,71 km², ofwel in een straal van 738 meter vind je 1 supermarkt in Groningen.

Dus:
per km² zijn er 1,06 fysiotherapie praktijken
per km² zijn er 0,59 supermarkten

Gezien Groningen 200.997 inwoners telt (1 jan 2016), kunnen we dit ook omrekenen in 1 fysiotherapiepraktijk per 2259 inwoners, tegen 1 supermarkt per 4102 inwoners.

Gezien deze grote bezettingsgraad, zien we dus dat alle wijken in Groningen dan ook één of meerdere fysiopraktijken hebben.

Zijn er Fysiotherapiepraktijken in de Oosterparkwijk in Groningen?

In de Oosterparkwijk zijn er eveneens meerdere fysiotherapie praktijken, waarvan er 1 in een centrum zit met meerdere zorgverleners.

Oosterparkwijk

In deze kaart is in het groen de Oosterparkwijk zichtbaar, binnen de stad Groningen

Wij zijn dan ook blij dat wij als Fysiotherapie Oosterpark zijnde samen in een zorggebouw zitten met onder andere Apotheek Oosterpark, Logopedie Centrum Noord en Psychologiepraktijk op Haptonomische basis. In het oude Groene Kruisgebouw zijn we in een herkenbaar gebouw, waar een grote geschiedenis van zorg aan hangt, centraal gelegen in de Oosterparkwijk in Groningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonAfspraak Maken