Bezoek mevrouw Ter Horst (KNGF)

Onlangs, 20 juli, bracht mw. dr. Guusje ter Horst, voorzitter van onze beroepsvereniging het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), een bezoek aan onze fysiotherapiepraktijk in de Oosterparkwijk. Een groot compliment voor al ons werk als fysiotherapie praktijk. Het doel van dit werkbezoek was om ideeën uit te wisselen over de wisselwerking tussen wetenschap, scholing en de fysiotherapie praktijk. Uiteraard hebben we eerst de hele praktijk aan haar laten zien en uitleg gegeven welke ideeën we hadden bij de verschillende ruimtes. Hierna volgde leuk gesprek over Fysiotherapie Oosterpark, het KNGF, de mogelijkheden om elkaar te versterken en onze visie op fysiotherapie.

Foto van Guusje ter Horst in gesprek over kwaliteit in de fysiotherapie

In gesprek over kwaliteit in de fysiotherapie

Gezondheid in de Oosterparkwijk

Tijdens dit gesprek is uitgebreid gesproken over onze projecten binnen de Oosterparkwijk. Vooral het project “Gezondheid in de wijk” kreeg extra aandacht. Dit project wordt georganiseerd via het KNGF, waarbij Fysiotherapie Oosterpark deelneemt aan het project. We willen hiermee zowel de gezondheidszorg voor patiënten verbeteren en de gezondheid van wijkbewoners, de Oosterparkers, verbeteren.

Kwaliteit Fysiotherapie

We hebben uitgebreid stil gestaan bij het onderwerp kwaliteit van fysiotherapie. Als Fysiotherapie Oosterpark zijn wij constant bezig de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. Wij organiseren bijvoorbeeld een Journal Club, een maandelijks bijeenkomst waarbij de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen worden besproken. Daarnaast organiseren we scholingen voor collega fysiotherapeuten, schrijven we informatieve blogs en maken we infographics. Mevrouw Ter Horst was benieuwd hoe het KNGF hierin kan ondersteunen en wat onze drijfveer is om dit te organiseren. De drijfveer is ons duidelijk; ‘gebruik de technieken die bewezen zijn en bewijs de technieken die we gebruiken’. Wij willen mensen zo effectief mogelijk van hun klachten af helpen.

Hoe het KNGF hierin kan ondersteunen is een moeilijkere vraag. In ieder geval is het van belang dat alle fysiotherapeuten in Nederland zichzelf blijven scholen en kritisch blijven op alle technieken die bestaan, zodat patienten overal het beste worden geholpen. Het KNGF zal hierin een grote rol moeten en kunnen spelen.

Geïnteresseerd in het bezoek? Bekijk hier de beelden.

Na een korte lunch kwam het gesprek tot een einde. Wij vonden het erg leuk mevrouw ter Horst te ontvangen en hebben het idee dat dit wederzijds was:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonAfspraak Maken